easy web maker

ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ neoV LASER

Η κύστη κόκκυγος (τριχοφωλεακό συρίγγιο), είναι μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα (ουρά). Η κύστη αυτή δημιουργείται συνήθως από τη είσοδο των τριχών της περιοχής μέσα στο δέρμα. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε όταν ο ασθενής ήταν ακόμα έμβρυο.
Η κύστη κόκκυγος είναι πιο συχνή στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται συνηθέστερα σε νεαρούς ασθενείς. Παρατηρείται συχνότερα σε δασύτριχα ή παχύσαρκα άτομα χωρίς όμως να αποκλείεται η εμφάνισής της και σε αδύνατα ή με λιγότερη τριχοφυΐα.

Ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα;

Η ύπαρξή της γίνεται συνήθως αντιληπτή από τη ρύπανση των εσωρούχων με ροδαλό ή κιτρινωπό υγρό σε συνδυασμό με ήπιο πόνο στην περιοχή του κόκκυγα και την παρουσία συνήθως μικρών οπών (συρίγγια) ή πρηξίματος. Στην οξεία φάση παρουσιάζεται με έντονο πόνο και ορισμένες φορές με δημιουργία αποστήματος και/ή πυρετό. Σε αυτή την οξεία φάση η κύστη κόκκυγος παρουσιάζεται με έντονο πόνο και ορισμένες φορές με πυρετό. Η χειρουργική παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση. 

Πότε πρέπει να αντιμετωπισθεί χειρουργικά;

Εάν δημιουργηθεί απόστημα τότε αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από χειρουργό, με διάνοιξη ώστε να απελευθερωθεί το πύον, να ελαττωθεί η λοίμωξη και να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο. Η χρόνια κύστη κόκκυγος θεραπεύεται αποτελεσματικά μόνο με χειρουργική επέμβαση, που σκοπό έχει την πλήρη αφαίρεση της κύστης, μαζί με τα συρίγγια

Τι είναι το «νυστέρι» ραδιοσυχνοτήτων και τι προσφέρει;

Οι Ραδιοσυχνότητες (RF) αποτελούν τη νεότερη τεχνική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος. Το  ειδικό "νυστέρι" ραδιοσυχνοτήτων αποτελεί ένα καινοτόμο χειρουργικό εργαλείο με το οποίο διασφαλίζεται εξαιρετική χειρουργική ακρίβεια με ελάχιστη βλάβη στους παρακείμενους ιστούς.
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:

● Εξαιρετική χειρουργική ακρίβεια
● Ελάχιστο τραύμα στους ιστούς
● Πλήρης αφαίρεση κύστης και συριγγίων
● Ταχύτερη επούλωση
● Σχεδόν ανύπαρκτος άμεσος μετεγχειρητικός πόνος
● Δυνατότητα επέμβασης με τοπική αναισθησία
● Δυνατότητα κλειστής επέμβασης (χωρίς να παραμένει ανοιχτό τραύμα)
● Ολιγόωρη νοσηλεία
● Χαμηλό κόστος

Με τη πρωτοποριακή αυτή μέθοδο μπορούν να αφαιρεθούν με ακρίβεια η κύστη κόκκυγος και οι συριγγώδεις πόροι, με αποτέλεσμα τη μείωση της πιθανότητας επανεμφάνισης του προβλήματος και τη ταχύτερη επούλωση.

Πώς γίνεται η επέμβαση με τις ραδιοσυχνότητες;

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται με ειδική χρωστική ουσία χαρτογράφηση της βλάβης για την αποκάλυψη της διαδρομής των συριγγίων. Στη συνέχεια γίνεται αφαίρεση της χαρτογραφημένης βλάβης με μεγάλη ακρίβεια με τη χρήση του νυστεριού Ραδιοσυχνοτήτων. Αν πραγματοποιηθεί κλειστή επέμβαση το τραύμα συγκλείεται άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση το τραύμα παραμείνει ανοιχτό όπως στην κλασσική επέμβαση αλλά με ελάχιστη καταστροφή των ιστών και σαφώς πολύ μικρότερο μέγεθος.

Με τη νέα μέθοδο μειώνεται σημαντικά ο χρόνος της χειρουργικής επέμβασης αλλά κυρίως ο χρόνος αποθεραπείας. Ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο λίγη ώρα μετά από την επέμβαση. Μετά από τρία 24ωρα επιτρέπεται το ντους, ενώ μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα. 

Πως γίνεται η θεραπεία με το neoV Laser;

Το neoV Laser αποτελεί το πιο εξελιγμένο νέας γενιάς Laser για την θεραπεία της κύστης κόκκυγα. Το neoV laser καταστρέφει την κύστη και τα συρίγγια με τη βοήθεια φωτοθερμικής ακτινοβολίας Laser χωρίς να αφαιρεθεί ιστός. Η επέμβαση πραγματοποιείται από μια μικρή οπή στο δέρμα που στην πραγματικότητα είναι η είσοδος ενός συριγγίου.
Αρχικά η κύστη καθαρίζεται προσεκτικά από τις τρίχες και τα φλεγμονώδη στοιχεία της. Μετά η οπτική ίνα Laser εισέρχεται μέσα από το ίδιο συρίγγιο και εκπέμπει ενέργεια σε όλη την έκταση της κύστης και των συριγγίων με αποτέλεσμα να τα εξαχνώνει, οδηγώντας στην δημιουργία ινώδους ιστού.
Σε περιπτώσεις πολύπλοκων κύστεων με πολλαπλά συρίγγια ή μεγάλη έκταση χρησιμοποιείται ένα ειδικό ενδοσκόπιο (κάμερα) που επιτρέπει να δούμε την κύστη και τα συρίγγια από το εσωτερικό τους και να τα καθαρίσουμε αποτελεσματικά. Παρόλα αυτά η μέθοδος Laser δεν συστήνεται για την αντιμετώπιση πολύπλοκων τριχοφωλεϊκών κύστεων.
Η διαδικασία κρατάει περίπου 20 λεπτά έως μισή ώρα. Η αναισθησία είναι τοπική και μπορεί να συνδυαστεί με ήπια μέθη (καταστολή). Ο ασθενής μετά από περίπου μία ώρα λαμβάνει εξιτήριο και μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες και να καθίσει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μετά την επέμβαση δεν απαιτούνται επώδυνες χειρουργικές αλλαγές. Η επέμβαση δεν αφήνει εκτεταμένη ουλή και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο. 

Κατεβάστε και τυπώστε το ενημερωτικό έντυπο

Το έντυπο είναι με μορφή τρίπτυχου

Διαβάστε ακόμα: